לצערי יש טעות שאני רואה שחוזרת על עצמה אצל אנשים שמנסים להימנע משימוש במוצרים מן החי, והיא להסתפק בבדיקה של תו הארנב כדי לוודא שהמוצר לא נוסה על בעלי חיים. הבעיה היא שהתו בודק אך ורק אם המוצר נסה על בעלי חיים, ולא את התכולה של המוצר, וכך יוצא שיש מוצרים רבים עם התו שמכילים חומרים מן החי, או לחלופין מוצרים אחרים שלא מכילים חומרים מן החי אבל כן נוסו על בעלי חיים. אלה שני נושאים שונים שצריך לבחון בנפרד.

הבהרה: זאת לא רשימה מלאה, יש מוצרים רבים נוספים וחלק מהחומרים האלה יכולים להופיע ברשימת הרכיבים עם שם שונה. בנוסף, עם הזמן למדו להפיק חלק מהמוצרים האלה בצורה סינטטית/ מהצומח. אעדכן על חומרי גלם נוספים ברגע שאדע עליהם.

שמנים מהחי: בחו"ל נעשה שימוש מאוד רחב בשומנים מהחי כשמן בסיס זול לסבונים בעיקר. רוב הסבונים המיובאים, כולל הרבה מותגים ידועים שלא אנקוב בשמם, מכילים שומן בקר, כבשים ואפילו חזיר. ברשימת הרכיבים הם בדרך כלל יהיו רשומים כsodium tallowate, sodium lardate.

שעוות דבורים, דבש, פולן וכו' (beeswax): בכל החומרים שמגיעים מדבורים נעשה שימוש רחב בהמון מוצרי קוסמטיקה שונים. החל משפתונים, קרם לחות, סבונים ועד מוצרים אנטי אייג'ינג. קיימות שעוות נוספות כמו שעוות פראפין (שעשויה מנפט), או שעוות רבות מהצומח, כמו שעוות סויה.

Squalene: גם כאן יש שתי גרסאות- אחת צמחית ואחת מופקת מכבד של כריש. הוא אנטי אייג'ינג עוצמתי ומשתמשים בו בדיאודורנטים, קרם לחות, ומשחות אנטי אייג'ינג.

משי/ חלבון משי: נקרא גם silk, silk amino acids, silk proteins. משי נותן מרקם קטיפתי למוצרים ועשיר בחלבון, נעשה בו שימוש בסבונים, קרמים ומוצרי שיער. יש לציין שחלק גדול מהמשי למוצרי קוסמטיקה מגיע מפקעות שהגולם כבר בקע מהן- בניגוד לטקסטיל שהורג את הגלמים גדי להפיק חוטים ארוכים.

Lanolin: מופק מצמר כבשים, נמצא בעיקר במוצרי לחות לשיער ולשפתיים- שפתונים, ליפ גלוס, אודם וכו'.

גליצרין: גליצרין הוא תוצר לוואי של תעשיית הסבון, ולכן הוא יכול להיות מופק מהחי, מהצומח או משמנים סינטטים. גליצרין סינטטי ומהחי הם משמעותית זולים יותר להפקה, ולכן כל עוד לא נכתב בפירוש שהוא מופק מהצומח, יש סיכוי גדול שהוא סינטטי/ לא טבעוני. הוא לחותן ונעשה בו שימוש כמעט בכל סוג של מוצר קוסמטי.

Casein/sodium caseinate/caseinate/milk protein: קזאין הוא החלבון בחלב פרות, נעשה בו שימוש בקונדישונרים ומוצרי שיער. אפשר להפיק אותו גם מחלב מהצומח (וגם כאן, האפשרות יקרה יותר ורוב הסיכויים שיהיה רשום בפירוש שזה מהצומח).

Shellac: חומר דמוי שרף שמפרישות נקבות חרקים ממין מסויים. משתמשים בו בעיקר בלקים ומוצרים לטיפוח הציפורניים והשיער.

Carmine/cochineal/natural red 4/E120: פיגמנט אדום חזק שמיוצר מזן של כנימות. קיים באודם, סומקים, ולקים לציפורניים.

Keratin: קרטין הוא אחד החומרים שבונים את השיער והציפורניים שלנו, ולכן נעשה בו שימוש רחב במוצרי שיער וטיפוח ציפורניים. הוא מופק משיער וקרניים של בעלי חיים שונים, וקיימת גרסה טבעונית שמיוצרת מחלבון סויה או שמן שקדים.

N-Acetyl Glucosamine: מיוצר משריונות של סרטנים ולובסטרים. נמצא במוצרים לשיפור מראה העור, כמו קרמים נגד פיגמנטציה.

Guanine: קשקשים טחונים של דגים. נותן מרקם נוצץ ופנינתי למוצרים, ולכן גם בו משתמשים בלקים וגם בהרבה מוצרי איפור.

Stearic Acid: חומר בסיס להכנת קרמים, מרככי שיער, סבונים ומסיכות. גם חומצה סטארית יכולה להיות מיוצרת משמנים החי או הצומח במקביל.

Ambergris: טוב, קצת מביך, אבל אמברגריס (מילולית: ענבר אפור) הוא חומר גלם יוקרתי בעולם הבישום וקיים בהמון בשמים מפורסמים. ו... הוא מופק מהפרשות של לוויתנים. יאפ.

עד לכאן הפעם!