איך שומרים נכון על סבון טבעי?
כשהייתי ילדה הייתה לי אובססיה למלא סבוניות במים ולראות איך אחרי כמה שעות הסבון המוצק שהיה בפנים הפך לאיזה בלוב ג'ל בעל צורה לא מוגדרת.
היום אני יודעת שמה שמצחיק ילדים לא בהכרח מצחיק מבוגרים. גם יצרני הסבון הסינטטי הבינו את זה, ולכן לרוב הסבונים המוצקים שתמצאו בסופר מכילים בין השאר חומרים מקשים.
אומנם יש גם חומרים מקשים טבעיים שאפשר להוסיף לסבון (סודיום לקטט לדוגמא, או אפילו מלח) אבל אני מעדיפה להימנע מחומרים מיותרים, בין השאר כי לחלק גדול מהלקוחות שלי יש עור רגיש וגם האופציות הטבעיות יותר יכולות לגרום לגירוי. סבון טבעי שיובש מספיק זמן ועשוי מתערובת שמנים נכונה יחזיק מצויין בתנאים הנכונים. עם זאת, חשוב לי לציין שאכסון של סבון בתנאים לא נכונים יכול לקצר את זמן השימוש שלו ולגרום לריכוך של הסבון.
הנה כמה טיפים פשוטים מאוד כדי לוודא שהסבון שלכם יחזיק לפרק זמן מקסימלי:
– כל עוד לא נעשה שימוש בסבון, שימו אותו במקום מאוורר יחסית והכי חשוב- יבש. אפילו מגירת הגרביים שלכם יכולה לעבוד (… אבל היי, שלא תשכחו להשתמש בסבון הזה בסוף). סבון טבעי, כמו יין, דורש זמן הבשלה וככל שתתנו לו זמן הבשלה ארוך יותר ככה הוא יהיה קשה ועמיד יותר.
– אפשר לאכסן סבון במקלחת עצמה, אבל וודאו שהוא רחוק מזרם המים ושהברז לא משפריץ או מטפטף עליו בזמן המקלחת (או אחריה). הטפטופים האלה גורמים לבזבוז די גדול של הסבון, וחבל.
– דאגו לסבוניה עם ניקוז מים טוב. כשאין למים לאן להתנקז הסבון יספוג אותם והתוצאה תשמח את דניאלה בת ה-6, אבל אתכם (כנראה) לא. לא מומלץ להניח את הסבון ישירות על השיש מאותה הסיבה.
תוכלו למצוא באתר שלי מגוון סבוניות בעבודת יד, לינק כאן.
– ומה קורה אם בכל זאת הסבון נרטב ומתרכך? הניחו אותו למשך כיום במקום יבש ללא חשיפה חזקה לשמש או לחום גבוה – סבון טבעי אומנם עמיד בחום הרבה יותר מסבון גליצרין, אבל גם הוא נמס בתנאי חום קיצוניים, וזה גם עלול לפגוע בשמנים שהסבון מכיל.
ואיך אתם מחזיקים את הסבונים שלכם? יש לכם טיפים (או וידויים מביכים)?
עד לכאן הפעם!